Više od 1300 nominacija za EU godinu aktivnog starenja

BlobServlet

BlobServletUkupno 1.373 zanimljivih i raznolikih podnesaka su primili iz cijele Europe na sudjelovanje u natječaju pokrenutom od strane Europske komisije kako bi proslavili Europsku godinu aktivnog starenja i solidarnosti među generacijama. Poziv je zatvoren 16. rujna.

Ukupno pregledano: {hits}159{/hits}

Organizacije i pojedinci iz zemalja članica EU, Island, Lihtenštajn i Norveška su podnijeti od 21. lipnja do 16. rujna nominacije u šest kategorija: radna mjesta za sve uzraste, Godine-friendly okruženja, socijalni poduzetnik, Izvještavanje o Starenje i odnosi među generacijama, Životna priča izazov i generacija @ škola.

Njemačka je podnijela najveći broj ulazaka (172), a slijede Španjolska (122), Portugala (110), Austrije (93), Poljske i Rumunjske, s 92 nominacija svaki.

Većina nominacije su dobili za novinarske nagrade (423), slijede oni prikazani u generacijama @ škola (361), socijalni poduzetnici (234) i prijateljski okruženja (233) kategorije. Posljednje, ali ne i najmanje važno, izazov životne priče i radna mjesta za sve uzraste prispjelo 63 odnosno 59 nominacija..

Kroz online sustav glasovanja, ukupno 190 birača koje predstavljaju nacionalne zainteresovanih organizacija su sudjelovali u procesu uže izbore finalista na nacionalnoj razini.

Međunarodni žiri će se sastati 9. listopada u Bruxellesu odlučivati ​​o pobjednicima i dva finalista u svakoj kategoriji

Pobjednici u 2012 aktivnog starenja nagrade bit će proglašeni na svečanosti koja će se održati u studenom u Bruxellesu.

http://europa.eu/ey2012/ey2012main.jsp?langId=en&catId=970&newsId=1666&furtherNews=yes

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *