Dijabetes

alt

Povodom svjetskog dana dijabetesa, mjerili smo šećer u Velikoj Gorici.

Rezultate mjerenja možere pogledati ovdje.

U sklopu prijekta STOP Dijabetes održat će se dvije aktivnosti:

1. U Srednjoj strukovnoj školi obavit će se besplano mjerenje šećera u krvi  od 21.- 26.11.2011.učenicima kojima roditelji daju suglasnost. Udruga je pripremila Izjave roditeljima.

2. DANA 22.11.2011. U 18,30 sati U PROSTORIJAMA DOBROVOLJNOG VATROGASNOG DRUŠTVA VELIKA GORICA, Zagrebačka 3, ODRŽAT ĆE  SE PREDAVANJE NA TEMU: „PREDUHITRITE ZDRAVSTVENE TEGOBE ZA ŠEĆERNU BOLEST“. PREDAVANJE ĆE ODRŽATI dr.fit. med. DRAGA STANOJEVIĆ

3. Svakoga petka od 10,00-12,00 obavlja se besplatno mjerenje šećera u prostorijama Crvenog križa na Trgu kralja Krešimira u  Velikj Gorici.

Stop dijabetes

Projekt Stop dijabetesu provodi Forum 50+ sa udrugom VG Dijabetičar. Projekt se sastoji u tri dijela. Mjerenje šečera u krvi. Medijskom promocijomi Edukacijskim radionicama.

Ciljevi projekta:

1) Smanjenje broja osoba oboljelih od dijabetesalt

2) Povećanje kvalitete života osoba s dijabetesom

3) Mjerenje šećera u krvi i upućivanje novootkrivenih osoba s povišenim šećerom u krvi na daljnju liječničku obradu i tretman

4) Javno promoviranje potrebe kontrole, prevencije i liječenja dijabetesa

Fotografija0648

Besplatno mjerenje šečera u krvi održat će se  dana 11.11.2011. od 10 do 12 sati na Tržnom centru Velika Gorica, a dana 12.11.2011. od 10-12 sati u trgovačkim centrima Billa, Kaufland i Konzum. 

U Srednjoj strukovnoj školi obavit će se besplano mjerenje šečera u krvi učenicima kojima roditelji daju suglasnost do kraja studenoga 2011. Udruga je pripremila Izjave roditeljima.

Projekt financira Zaklada ZAMAH.

alt

Rezultate mjerenja možete pogledati ovdje.

Medijsku promociju obavila Goga Media d.o.o. iz Velike Gorice (radio, plakati i informativni listići).

Dana 07.11.2011. održano predavanje na temu: Možemo li pravilnom prehranom utjecati na tijek šećernrne bolesti. Predavač dr.Tomislav Božek iz klinike “Vuk Vrhovec”. Predavanju prisustvovalo preko 30 građana Velike GoriceDijabetes

Mjerenje održano prema planu.